Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
24/07/2020
Парламентарен контрол

I. Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика и министър на туризма ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ПОЛИНА АЛЕКСАНДРОВА ШИШКОВА относно изпълнение на Актуализираната стратегия за развитие на електронно управление на Република България 2019 - 2023 г.

II. Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ПАВЕЛ ДИМИТРОВ ШОПОВ относно позицията на България и на Министерството на външните работи и евентуални действия на министерството относно намеренията на Турция за превръщането на църквата "Св. София" в джамия.

III. Деница Сачева, министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно проблема на хиляди хора (около 5 хиляди) с увреждания, които няма да получат пенсиите си в нормален (пълен) размер за месец юли.

IV. Росен Желязков, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН ИВАЙЛОВ ЧЕНЧЕВ относно продължаващо вече четири месеца отсъствие на транспортни връзки в 18 села в община Драгоман.

V. Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ЦВЕТАН БОРИСОВ ТОПЧИЕВ и ФИЛИП СТЕФАНОВ ПОПОВ относно газифициране на гр. Видин и областта.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят Томислав Дончев – на 1 въпрос от народните представители Драгомир Стойнев, Антон Кутев и Крум Зарков;
- министърът на труда и социалната политика Деница Сачева - на 1 въпрос от народните представители Светла Бъчварова и Георги Гьоков;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Андреев.
Поради ползване на отпуск по болест, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
Форма за търсене
Ключова дума