Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
21/09/2018
Парламентарен контрол

I. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно финансовото състояние на "Напоителни системи" ЕАД.

2. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА, НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПЕНЕВ относно изпълнение на оперативна програма "Морско дело и рибарство".

3. Въпрос от н.п. НАДЯ СПАСОВА КЛИСУРСКА-ЖЕКОВА, ДАНИЕЛ ПЕТКОВ ЙОРДАНОВ относно мерки, визия и осигуряване на надлежната защита на защитена местност "Клептуза", общ. Велинград.

4. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА, РУМЕН НИКОЛОВ ГЕОРГИЕВ относно проблеми при тютюнопроизводството и мерките, които Министерство на земеделието, храните и горите предприема за тяхното решаване.

5. Въпрос от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН относно невярна, неадекватна и подвеждаща информация, изпратена от Българската агенция по безопасност на храните до Световната организация по здравеопазване на животните.

II. Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на:

1. Питане от н.п. ТАСКО МИХАЙЛОВ ЕРМЕНКОВ, ЖЕЛЬО ИВАНОВ БОЙЧЕВ относно политиката на Министерството на енергетиката по транспониране на европейското законодателство.

III. Нено Димов, министър на околната среда и водите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ПЕНЧО ПЛАМЕНОВ МИЛКОВ относно изграждане на канализация в кварталите Средна кула и Долапите на град Русе.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно чистотата на въздуха в Република България.

3. Въпрос от н.п. НАДЯ СПАСОВА КЛИСУРСКА-ЖЕКОВА относно проект "Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност" по Българско-Швейцарската програма за сътрудничество в община Стрелча.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на
отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов - на 1 въпрос от народните представители Николай Цонков и Димитър Георгиев;
- заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов - на 1 въпрос от народния представител Теодора Халачева;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев - на 1 въпрос от народния представител Георги Михайлов;
- министърът на икономиката Емил Караниколов – на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Димитър Данчев и Иван Димов Иванов;
- министърът на вътрешните работи Младен Маринов - на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Пенчо Милков.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.
Форма за търсене
Ключова дума