Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
05/04/2002
I. Симеон Сакскобургготски, министър-председател на Република България ще отговори на:

Актуален въпрос от н.п. ТОДОР КОСТОВ БОЯДЖИЕВ относно политиката на българското правителство по въпроса за справедливото възмездяване на тракийските и македонските бежанци и техните наследници от Западна Тракия и Егейска Македония (сега Гърция).II. Николай Василев, заместник министър-председател и министър на икономиката ще отговори на:

1. Питане от н.п. ВАСИЛ БОГДАНОВ ВАСИЛЕВ и ИВАН ГЕОРГИЕВ ИВАНОВ относно мениджърския договор на изпълнителния директор на "Булгартабак холдинг" АД.

2. Питане от н.п. ПАНАЙОТ БОРИСОВ ЛЯКОВ относно политиката на правителството и намалелите чуждестранни инвестиции.

3. Питане от н.п. ЮНАЛ ТАСИМ ТАСИМ относно собствеността на търговските марки на българските цигари в страните от ОНД.III. Костадин Паскалев, заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. ЕКАТЕРИНА ИВАНОВА МИХАЙЛОВА, МУРАВЕЙ ГЕОРГИЕВ РАДЕВ и ЙОРДАН АНГЕЛОВ НИХРИЗОВ относно становища, изразени в публикуваната стенограма № 03-232/01.11.2001 г. от заседание на Министерски съвет по повод сделката с консултантската компания "Краун Ейджънтс" (вестник "Дневен Труд, бр. 79/21.03.2002 г.) и пред медиите във връзка с направената публикация.

2. Актуален въпрос от н.п. БЛАГОЙ НИКОЛАЕВ ДИМИТРОВ относно спирането на работата на водоснабдяването на българското черноморско крайбрежие и прилежащите му територии.IV. Лидия Шулева, заместник министър-председател и министър на труда и социалната политика ще отговори на:

Актуален въпрос от н.п. ТОМА ЯНКОВ ТОМОВ относно изпълнение на програмата на правителството за интеграцията на ромското население в целокупното българско общество.V. Николай Свинаров, министър на отбраната ще отговори на:

1. Актуален въпрос от Н.П.ДИМИТЪР ИВАНОВ АБАДЖИЕВ относно предложение за разпускане на парламентарните групи и създаване на общ парламентарен съюз.

2. Питане от н.п. ЕКАТЕРИНА ИВАНОВА МИХАЙЛОВА и АСЕН ЙОРДАНОВ АГОВ относно конкурс за обществена поръчка за ремонт и модернизация на бойни самолети МиГ - 29 на българските ВВС.

3. Актуален въпрос от Н.П.ТОДОР КОСТОВ БОЯДЖИЕВ и СТОЙКО ИЛИЕВ ТАНКОВ относно проблеми с реализацията на освободените кадрови военнослужещи в цивилния живот.VI. Георги Петканов, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. ПАНАЙОТ БОРИСОВ ЛЯКОВ относно нарушаване на чл. З, ал. 1, т. 2 и ал. 2, т.1, букви "в", "г" и "д" от Закона за достъп до документите на бившата Държавна сигурност и бившето Разузнавателно управление на Генералния щаб от министъра на вътрешните работи.

2. Актуален въпрос от н.п. ЙОРДАН ГЕОРГИЕВ СОКОЛОВ относно позицията на Министъра на вътрешните работи по договора с "Краун Ейджънтс".VII. Милен Велчев, министър на финансите ще отговори на:

Питане от н.п. ДИМИТЪР ЦВЯТКОВ ЙОРДАНОВ относно приемането на Правилник за прилагане на Закона за данък върху добавената стойност.VIII. Владимир Атанасов, министър на образованието и науката ще отговори на:

Питане от Н.П.СНЕЖАНА ВЕЛИКОВА ГРОЗДИЛОВА и РУМЯНА ДЕНЕВА ГЕОРГИЕВА относно въвеждане на задължителни зрелостни изпити за учениците випуск 2003 година.IX. Пламен Петров, министър на транспорта и съобщенията ще отговори на:

1. Питане от н.п. МИХАИЛ РАЙКОВ МИКОВ относно осигуряване на нормално ползване на пристанище "Златни пясъци".

2. Питане от н.п. ИВАН НИКОЛАЕВ ИВАНОВ относно осигуряване на честотни ленти за оператори на цифрови клетъчни мобилни мрежи и услуги.

3. Питане от Н.П.ПЕТЪР СТОИЛОВ ЖОТЕВ и ГЕОРГИ КОСТОВ СТАНИЛОВ относно еднолично Дружество с ограничена отговорност "Порт-Бургас-Дружество за работна сила".Х. Димитър Калчев, министър на държавната администрация ще отговори на:

Питане от н.п. ХРИСТО ЙОРДАНОВ КИРЧЕВ относно неизплащане на сумата 9700 лева по Договор за поддръжка на парково стопанство на лицето Радослав Райков Илиев - президент на ЕТ "Ерика" - град Варна, на обект "Почивна база на МС" - град Варна, к.к."Св.Св. Константин и Елена".На основание чл. 78, ал. З и чл. 81, ал. 2 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, отлагане на отговори със седем дни са поискали:

- министър-председателят на Република България Симеон Сакскобургготски - на 2 питания от народните представители Евгени Чачев, и Надежда Михайлова и Димитър Абаджиев;

- заместник министър-председателят и министър на икономиката Николай Василев - на актуален въпрос от народния представител Панайот Дяков;

- министърът на земеделието и горите Мехмед Дикме - на 3 питания от народните представители Пламен Моллов и Васил Калинов, Евдокия Манева, и Георги Станилов и Петър Жотев. Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол не може да участва министърът на околната среда и водите Долорес Арсенова.


Форма за търсене
Ключова дума