Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Драгомир Стойнев взе участие във видеоконференция с Мишел Барние, главен преговарящ от страна на ЕС в преговорите с Великобритания за напускане на Съюза
17/09/2020
Председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Драгомир Стойнев взе участие във видеоконференция с Мишел Барние, главен преговарящ от страна на ЕС в преговорите с Великобритания за напускане на Съюза. В срещата, която се проведе в рамките на Германското председателство на Съвета на Европейския съюз, участваха председателите на комисиите по европейските въпроси в парламентите на страните-членки на ЕС. 

По време на дискусията Мишел Барние представи актуална информация за внесения от британското правителство проектозакон, засягащ вътрешния пазар на Обединеното кралство. Очакванията са той да доведе до значително усложнение и дори до прекратяване на преговорния процес за Brexit. 

Драгомир Стойнев подчерта, че за българската страна е от изключителна важност да остане безвизовият режим на пътуване до Великобритания. Председателят на КЕВКЕФ отчете необходимостта да се запазят възможностите за работа на българи в Обединеното кралство и след Brexit, както и да продължи сътрудничеството в сферата на сигурността и отбраната.

Участниците в срещата се обединиха около тезата, че Европейският съюз трябва да остане обединен и да запази самообладание при продължаването на преговорния процес, за да може същият да остане продуктивен и конструктивен.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини