Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Вежди Рашидов: България и Саудитска Арабия имат големи перспективи за развитие на връзките в областта на културата
05/02/2020

Има големи перспективи за развитие на връзките между България и Саудитска Арабия в областта на културата, подчерта председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България – Саудитска Арабия Вежди Рашидов на срещата си с посланика на Саудитска Арабия в България Месфер Абдулрахман ал Гасиб.

Вярвам, че България и Саудитска Арабия имат големи перспективи за развитие на връзките в областта на културата, заяви Вежди Рашидов. По думите му Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО, който открихме в София през 2012 година, може да бъде свързващо звено в тази сфера.

На срещата бяха обсъдени перспективите за разширяване на културния обмен между двете държави и възможностите, които дава културният туризъм. Сред темите на разговора беше и предстоящата визита на българска парламентарна делегация в Саудитска Арабия.

Заместник-председателят на парламента Веселин Марешки, който е член на Групата за приятелство със Саудитска Арабия, също участва в срещата.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини