Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламентарната Комисия по отбрана ген. Константин Попов участва в Брюксел в кръгла маса „Състоянието на Европа“
17/10/2019

Председателят на парламентарната Комисия по отбрана ген. Константин Попов участва на 17 октомври 2019 г. в кръгла маса „Състоянието на Европа“. Мотото на форума, който се провежда в Брюксел е „Иновативна визия за Европа“.

През следващите години Европа трябва да развърне потенциала си, да насочи усилията за системни иновации и да предефинира собствената си международна роля, отбеляза ген. Константин Попов пред участниците в дискусията. Според него е необходимо ЕС да създаде по-силна идентичност в областта на сигурността и да има смел и цялостен подход в политиките. Отмина времето, в което отговори на предизвикателствата на 21 век се търсеха с методите на 20 век, подчерта председателят на Комисията по отбрана.

В 16-ата ежегодна кръгла маса „Състоянието на Европа“ участват настоящи и бивши премиери, министри, членове на парламенти, европейски комисари, журналисти и млади европейски лидери. Целта на форума е представители на различни държави да обменят идеи и виждания за бъдещето на Европа.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини