Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ген. Константин Попов участва в 17-ата лятна конференция по отбрана във военновъздушната база "Аборд" в Бурж, Франция
12/09/2019
Председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов участва в 17-ото издание на „Лятната конференция по отбрана“, която се провежда във военновъздушната база "Аборд" в Бурж, Франция.

Участието е по покана на председателя на Комисията по отбраната и въоръжените сили във френското Национално събрание Жан-Жак Бриди и от Кристиан Камбон, председател на Комисията по външни работи, отбраната и въоръжените сили на френския Сенат.

Конференцията беше открита на 11 септември 2019 г. от министъра на френските въоръжени сили Франсоаз Парли. Основната тема на форума е бъдещето на Европейската отбрана в променящата се среда, как тя да бъде единна и ефикасна, мерките за прилагане на глобалната стратегия и единство на европейската отбранителна индустрия.

Конференцията дава възможност за провеждане на неформални срещи и разговори и засилване на диалога между френски и европейски парламентаристи и политици.

Всяка година форумът събира повече от 400 национални френски и европейски висши политически служители заедно с ключови представители на администрацията и на индустрията.

На снимката
С ген. Жан-Пол Паломерос, председател на Комитета за стратегическо ориентиране и бивш стратегически командващ на НАТО по трансформацията.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини