Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев откри изложбата „Рисунки в чекмедже“
26/06/2019
Заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев откри изложбата „Рисунки в чекмедже“. Експозицията представя творби на ученици от школата по приложни изкуства „Колорит“ – гр. Хасково.
 
Детските картини са произведения на надеждата и бъдещето на нашата нация, отбеляза Явор Нотев. Заместник-председателят на парламента посочи, че това е третата подобна изложба в законодателната институция за месеца, като малките художници са създали нещо нестандартно и въздействащо със силната си символика. Според него талантливите деца са представили художествен сюжет с ярко послание, което се предава и на по-възрастните.
 
Народният представител Евгения Ангелова пожела на младите таланти да продължават да творят и да се развиват. Изложбата е толкова красива, но тя показва всъщност вашата същност, енергия и дух, добави тя.
 
Народният представител Таня Петрова подчерта уникалната по своята същност техника в изобразителното изкуство, която учениците са овладели.
 
Името на експозицията подсказва, че във всеки дом има по едно забравено старо чекмедже, което е част от човешката душевност. Това е и идеята на малките автори – да дадат нов живот от спомени и мечти.  
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини