Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председалят на Народното събрание Емил Христов откри изложбата „Най-големият малък приятел на животните и природата“
19/06/2019
Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов откри изложбата „Най-големият малък приятел на животните и природата“. Експозицията е част от едноименния конкурс, който организира Фондация „АФА – България“ и включва рисунки на деца от детски градини и основни училища от цялата страна.

Детското творчество, детските думи и очи са онези неща, които ни дават силата да продължим в утрешния ден, отбеляза Емил Христов. По думите му представените в изложбата рисунки не са наивни, а изразяват виждането на малките художници за света. Заместник-председателят на парламента допълни, че детската грижа за света около нас е нещото, което липсва на всички възрастни. Той благодари на всички преподаватели, които помагат на децата и ги учат да виждат доброто и красивото.

Председателят на Комисията по околната среда и водите Ивелина Василева посочи, че темата за опазването на околната среда е ясно свързана с бъдещето и по-добрия живот на човечеството. При децата чувствителността към тази тема се проявява изключително силно и вниманието на всички институции е насочено към това да се създадат достатъчно добри условия за съхраняването на природните ценности, допълни тя. Ивелина Василева изрази задоволството си от факта, че сред децата зелените идеи и възпитанието на екологично мислене намират добра почва.

По време на откриването на изложбата беше прочетено и приветствие от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, в което тя подчертава, че грижата за прекрасните природни дадености на България и за талантливите и грижовни към тях деца са сред приоритетите в работата на българския парламент.

Целта на конкурса „Най-големият малък приятел на животните и природата“ е българските деца да бъдат насърчени да помагат за опазването на природата и животните, както и да имат отговорно отношение към околната среда.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини