Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства днес на отбелязването на 10-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Косово
11/06/2019
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства днес на отбелязването на 10-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Косово.

За мен е удоволствие да бъдем днес заедно с моя колега – председателя на консовския парламент, на една толкова значителна годишнина – 10 години от нашите дипломатически отношения, отбеляза в приветствието си председателят на българския парламент. И днес на нашата среща с него ние споделихме, че нямаме въпроси, по които да имаме спорове, имаме прекрасни отношения. Подчертахме, че темите като свързаност и интеграцията на Западните Балкани в Европейския съюз са важни теми, които трябва да продължат да се дебатират в Европейския парламент, заяви Цвета Караянчева и подчерта, че България постави темата за интеграцията на Западните Балакани сред основните акценти по време на първото за България председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Тя увери, че страната може да разчита на помощта на България, която вече има много опит в това направление.

Като председател на Народното събрание на Република България бих желала да подчертая, че междупарламентарните контакти имат важна роля за задълбочаване на взаимното разбирателство, за укрепване и засилване на двустранните връзки, допълни още Цвета Караянчева. Тя отбеляза и важната роля на групите за приятелство, защото най-трудните моменти са свързани с хармонизирането на националното законодателство с европейското.

По-късно председателят на парламента присъства на концерт, посветен на годишнината.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини