Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Възможностите за привличане на повече инвестиции и развитието на туризма обсъди заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов с председателя на Групата за приятелство с България в парламента на Кувейт Ракан Юсеф Ал Несф
23/04/2019
Възможностите за привличане на повече инвестиции и развитието на туризма обсъди заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов с председателя на Групата за приятелство с България в парламента на Кувейт Ракан Юсеф Ал Несф. По време на разговора бяха набелязани начини за ускоряване на стокообмена между двете страни, както и на партньорството в областта на земеделието.
 
Заместник-председателят на парламента Емил Христов подчерта, че двустранните отношения датират от 1963 г. и ги определи като отлични. България и Кувейт никога не са имали спорни въпроси и теми, по които не са постигали съгласие, добави той. По думите му за България е от изключително значение да се развива като туристическа дестинация през всичките четири сезона. Връзките между нашите правителства, парламенти и дипломати са повече от добри, но ние ценим и усилията, които полага Кувейт в международен план, заяви Емил Христов.
 
Председателят на Групата за приятелство с България в кувейтския парламента Ракан Юсеф Ал Несф посочи, че между двете държави е налице огромен потенциал както в икономическото сътрудничество, така и в сферата на туризма. Той потвърди отличните си впечатления от страната ни и изрази надеждата си приятелството между двата народа да укрепва.
 
В рамките на срещата бяха отбелязани положителните резултати от подписаните два меморандума за разбирателство между България и Кувейт. Беше изразена и надежда да бъде сключено споразумение за сътрудничество в сферата на културата и образованието.  
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини