Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Цвета Караянчева във Велико Търново: Тук сме, за да изразим смирението, нашата благодарност и преклонение пред делото на учредителите
16/04/2019
Ако всекидневно осъзнаваме величието на делото на учредителите, ще бъдем по-добри и по-достойни служители на българския народ, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на тържественото заседание на парламента във Велико Търново, посветено на 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция.

Днес ние, народните представители от 44-ото Народно събрание, седим на скамейките, на които са седели учредителите и е важно да помним, че сме тук заради тях, а не заради себе си, подчерта Цвета Караянчева. Тук сме, за да изразим смирението, нашата благодарност и преклонение пред тяхното дело, заяви тя.

Председателят на Народното събрание припомни, че преди 140 години представителите в Учредителното събрание са дошли във Велико Търново, избрани с огромно въодушевление и в условията на небивал национален подем. За тях неграмотните гласуваха с бобени зърна и кукуруз, днес ние разполагаме със специалисти по предизборни кампании, медийни стратези и социални мрежи. Преди 140 години те превръщаха думите в оръдия, за да защитят вярванията си, днес ние съобразяваме позициите си с последните социологически изследвания, те бяха титаните, ние сме техни смирени наследници, посочи Цвета Караянчева. Нека се гордеем, че има неща, които са останали непроменени - всеки мъж или жена в тази зала е попаднал в Народното събрание, защото е спечелил доверието на своите сънародници, призова тя. Всеки е тук, защото е искрен родолюбец, всеки в тази зала действа, воден преди всичко от своите разбирания как най-добре може да защити интересите на своите избиратели, допълни председателят на парламента.

Със сигурност допускаме грешки, всеки един от нас, със сигурност трудно постигаме съгласие, но ако си припомним всекидневно завещаното от строителите на съвременна България, ако всекидневно осъзнаваме величието на тяхното дело, това ще ни направи по-добри и по-достойни служители на българския народ, заяви председателят на Народното събрание.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини