Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка
09/04/2019
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с председателя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка. Председателите на двете законодателни институции имаха двустранна среща в рамките на Конференцията на председателите на парламентите на страните-членки на ЕС във Виена.
 
Използвам повода да поздравя Австрия, че нейното председателство на Съвета на ЕС продължи да работи по приоритетите, заложени по време на Българското председателство и по-конкретно за европейската перспектива на страните от Западните Балкани, отбеляза Цвета Караянчева. Председателят на австрийския Национален съвет изрази благодарност към България, че е върнала тази тема в дневния ред на ЕС. Двамата изразиха задоволство, че този приоритет продължава да бъде обект на дискусии и усилена работа и по време на Румънското председателство на Съвета на ЕС. Председателите на двете институции посочиха, че ратифицирането на Протокола към Северноатлантическия договор за присъединяването на Република Северна Македония към Алианса е значителна стъпка за евроатлантическата интеграция не само на Северна Македония, но и силен знак към другите страни от региона.
 
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отправи покана към председателя на Националния съвет на Австрия да посети България. Волфганг Соботка прие поканата с удоволствие.  
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини