Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателите на парламентите на Черна гора и на Северна Македония благодариха на Цвета Караянчева за приноса на България за европейската перспектива на Западните Балкани
08/04/2019
Председателят на българското Народно събрание Цвета Караянчева се срещна с председателя на парламента на Черна гора Иван Брайович и с председателя на парламента на Северна Македония Талат Джафери. Това се случи в рамките на Конференцията на председателите на парламенти на страните-членки на ЕС, която се проведе в австрийската столица Виена.

Иван Брайович и Талат Джафери използваха възможността да благодарят на Цвета Караянчева, на парламента и на правителството на България за силния импулс, който Българското председателство на Съвета на ЕС даде на европейската интеграция на страните от Западните Балкани. В тази връзка Караянчева поздрави своя колега от Северна Македония за стартиралата процедура по присъединяването на страната към НАТО. Тя напомни, че българският парламент бе един от първите, който ратифицира протокола за присъединяването на Северна Македония към НАТО.

Тримата председатели на национални парламенти се обединиха около извода, че не бива да се допуска темата за Западните Балкани отново да изпадне от дневния ред на Европа. Ето защо Караянчева и колегите й изразиха задоволството си от факта, че европейското бъдеще на страните от региона остана актуална тема по време на Австрийското и Румънското председателство.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини