Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Български парламентаристи почетоха паметта на Васил Левски в Брюксел
19/02/2019

Български парламентаристи почетоха паметта на Васил Левски в Брюксел . Народните представители Светлана Ангелова (ПГ на ПП ГЕРБ), Евгения Ангелова (ПГ на ПП ГЕРБ), Димитър Алексанров (ПГ на ПП ГЕРБ), Хасан Адемов (ПГ на ДПС) и Николай Александров (ПГ Обединени патриоти) поднесоха цветя пред барелефа на Апостола на Свободата на сградата на консулската служба към посолството на България в Белгия. Във възпоменателната инициатива по повод 146 години от гибелта на  Васил Левски участваха също постоянният представител на Народното събрание към Европейския парламент Христо Краевски, както и служители от консулската служба към българското посолство.

В Брюксел делегацията на Народното събрание участва в Интерпарламентарната конференция за стабилност, икономическа координация и управление в Европейския съюз.  Събитието, което се организира съвместно от Европейския парламент и парламента на Румъния,  е част от Календара на Парламентарното измерение на румънското председателство на Съвета на ЕС.

По традиция на 19 февруари  пред барелефа на Апостола на Свободата в Брюксел ученици от българското училище „Пейо Яворов“ към посолството на Република България в Белгия  представят рецитал, посветен  на Апостола.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини