Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарния съюз Мартин Чунгонг
27/03/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния секретар на Интерпарламентарния съюз (ИПС) Мартин Чунгонг. Българска парламентарна делегация, водена от председателя на парламента, участва в 138-ата Генерална асамблея на организацията в Женева.

От името на българските парламентаристи Цвета Караянчева изрази пълна подкрепа за дейността на Интерпарламентарния съюз и подчерта, че  България се стреми да даде своя принос в дискусиите и предложения по обсъжданите въпроси. Темата на генералния дебат на тазгодишната Асамблея, свързана с мигрантите и бежанците, е изключително актуална, посочи председателят на Народното събрание и добави, че приносът на парламентаристите по тази тема има важно значение и е широко признат.

Цвета Караянчева подчерта, че България е сред страните, бележещи процентен ръст на жените парламентаристи. Следим с безпокойство очерталата се през последната година тенденция за намаляване на представеността на жените в парламентарния живот, посочи тя и добави, че друг важен проблем е приобщаването и ангажирането на младите хора при вземането на политически решения.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини