Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева участва в откриването на паметника на полковник Борис Дрангов в парка на Военната академия „Г. С. Раковски”
02/03/2018

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева положи пред паметника на полковник Борис Дрангов в парка на Военната академия пръст от земята край неговия паметник в село Дрангово в област Кърджали. Тя призова в нозете на големия българин да бъде поставена пръст и от другите две села в България, които носят неговото име.

Днес отдаваме почит на един бележит военен деец, на един блестящ пълководец, политик, патриот, педагог – полковник Дрангов, заяви председателят на парламента в словото си на церемонията по откриването и освещаването на паметника на полковник Борис Дрангов в парка на Военната академия „Г. С. Раковски”.

Този паметник показва нашата почит и уважение към човека, патриота, воина, командира, отбеляза Цвета Караянчева. Председателят на Народното събрание подчерта, че историята на българската армия е написана с кръвта на воините, загинали по бойните полета за Отечеството. Цвета Караянчева припомни, че един от тях с военния си нож издълбава край скалите в Беласица през 1916 г. думите: „Аз служих при Дрангов“. Това показва много, показва почит и голямо уважение, добави тя.

Цвета Караянчева посочи, че днес повече от всякога ни трябва Дрангов – да ни научи да обичаме България, да ни даде национални идеали.  Трябват ни и неговите думи, че животът не се мери с години и с дължини, а с подвиг и дела, добави тя и призова всички военни да бъдат горди, че са потомци на Дрангов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини