Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народните представители от Комисията по отбрана единодушно гласуваха на първо четене промените към Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване
01/03/2018

Народните представители от Комисията по отбрана единодушно гласуваха на първо четене промените към Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване. Според промените право на наследствена пенсия ще имат и родителите на дете, починало в изпълнение на задгранична операция или мисия. Досега това право имаха само родителите на дете, починало в изпълнение на наборна служба.

Вносители на промените са народните представители Корнелия Нинова, Цветан Цветанов, Константин Попов, Петър Витанов, Таско Ерменков, Жельо Бойчев и Спас Панчев.

Комисията одобри на първо четене и проект на Закон за ратифициране на Конвенцията за Международната хидрографска организация. Чрез нея страната ни ще бъде приобщена към световната морска общност, ще имаме право на глас при вземането на решения, ще участваме в усвояването на средства от ЕС, за осигуряване на безопастността на корабоплаването, наши специалисти ще имат възможност за базплатно обучение. Също така се предвижда България да получава с 15% повече хонорари съгласно споразумението с Хидрографската служба. Предвижда се и придобиване на сертификати за производство на морски карти.

По време на днешното заседание се проведе и месечният блиц контрол на министъра на отбраната. На него стана ясно, че проектите за модернизация на армията ще бъдат готови до края на месец март.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини