Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът създаде временна комисия по исканията на главния прокурор за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов
28/10/2015

Парламентът създаде временна комисия по исканията на главния прокурор за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов.

Задачата й е да проучи дали са налице достатъчно данни за извършени престъпления от общ характер по исканията на главния прокурор както от 12 октомври, така и от 26 октомври.

Исканията от 12 октомври 2015 г. са за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Постъпилите на 26 октомври искания са за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу двамата депутати и за даване на разрешение за задържането им по описаното в искането наказателно производство.

Комисията е от 17 депутати – по двама от всяка парламентарна група и един народен представител, нечленуващ в парламентарна група. Неин председател стана Димитър Главчев, а срокът на работата й е 7 дни.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини