Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Становище на Комисията по културата и медиите
26/10/2015

Парламентарната Комисия по културата и медиите остро осъжда поведението на народния представител Волен Сидеров. С безцеремонното си  нахлуването в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” на 25 октомври 2015 г. той и придружаващите го демонстрираха погазване на правовия и обществения ред.

Националната академия за театрално и филмово изкуство  има мисия да служи на обществото и да му помага да намери своя баланс с помощта на културата и изкуството.  Там младите хора получават знания,  които  ги изграждат като съвременни и отворени към света творци.

Посегателството срещу храма на изкуството е посегателство не само срещу младите културни дейци, но и срещу духа и интелекта на България!

Определяме поведението на Волен Сидеров като недопустимо, а действията му като явно неуважение към обществото.

Обръщаме се към всички колеги народни представители да подкрепят внесеното искане на главния прокурор на Република България за снемане на имунитета на народния представител Волен Сидеров.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини