Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри учебната година в Математическа гимназия „Гео Милев” в Плевен
15/09/2015

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри учебната година в Математическа гимназия „Гео Милев” в Плевен.

Новият закон за предучилищно и училищно образование наистина гарантира такава система на образование и възпитание, която дава възможност на учениците не само равен старт, но и достатъчно конкурентен старт спрямо техните връстници в страната и извън нея. Това заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева в словото си при откриването.

Законът, който върви на второ четене, макар и забавен във времето, ще даде нов импулс и повече резултати от вашата работа, посочи Цачева, обръщайки се към преподавателите и учениците на престижната гимназия. Тя допълни, че според нея обществото като цяло, политиците, са длъжници на учителите, защото те дават от себе си не само знания, но и умения на младите хора, намират искрицата талант в тях , изграждат ги като достойни граждани и като хора, които могат да бъдат конкурентоспособни у нас и по света.

Кметът на общината проф. Димитър Стойков отбеляза в своето приветствие, че се работи за развитието на Плевен като се инвестират милиони европейски средства, строят се детски градини и се обновява базата за образованието като се създава среда, подходяща за младото поколение. Кметът специално подчерта грижата на общината за създаване на нови работни места за високопрофесионални млади хора.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини