Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева присъства на откриването на XIII-ия Международен панаир на народните занаяти в Габрово
06/09/2015
По уникален начин, винаги през годините, най-истински устояват народните традиции. С тези думи председателят на Народното събрание Цецка Цачева се обърна към участниците в Тринадесетото издание на Международния панаир на народните занаяти, който се провежда от 4 до 6 септември 2015 г. в Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”, Габрово. Нашите занаяти, които без значение в кое кътче на страната, са запазени и всеки път са повод за настроение и радост, отбеляза още Цецка Цачева.

Председателят на парламента сподели, че е впечатлена от многото млади хора, които продължават традицията, правят я достъпна за следващите поколения и я вплитат модерно в новите видове творчества. Цецка Цачева отправи призив към старите майстори успешно да предадат на младите и творческата искра, за да няма занаяти, за които младите не знаят. В края на церемонията Цецка Цачева връчи на кмета на град Габрово Таня Христова почетен плакет на Народното събрание.

XIII-ият Международния панаир на народните занаяти, посветен на Европейските дни на наследството, се провежда под патронажа на Председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Негови организатори са Министерство на културата, Община Габрово и Архитектурно-етнографски комплекс „Етър”.

Програмата на панаира, в който участват 73 български и 30 чужди майстори на народни занаяти от 11 страни, продължава със спектакли, откриване на изложби и демонстрации на открито.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини