Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Снимка на София от космоса получи председателят на Народното събрание Михаил Миков от Виетнамската академия на науките
26/06/2014

Снимка на София от космоса, направена от Института за космически изследвания на Виетнамската академия на науките, получи председателят на Народното събрание Михаил Миков. Той се срещна на 26 юни 2014 г. с делегация на Виетнамката академия на науките, водена от председателя на академията проф. д-р Чау Ван Минх.


Възможностите за научно сътрудничество и за съвместно участие в европейски програми бяха сред темите на разговора. Председателят на парламента Михаил Миков отбеляза, че чрез БАН виетнамските учени могат да се включат в европейски проекти. Той посочи, че посещението на делегацията е част от отношенията на стратегическо партньорство, които България и Виетнам развиват през последните години. Михаил Миков даде висока оценка на парламентарните връзки между двете страни и допълни, че наскоро в страната си били представители на Комисията по труда и социалната политика и са се запознали с българския опит в областта на социалното и трудовото законодателство. Виетнамската икономика се развива динамично, а ние имаме научен потенциал в редица области – от ядрената енергетика до селското стопанство, който може да бъде от полза на нашите виетнамски приятели, подчерта Михаил Миков.


Председателят  на Виетнамската академия на науките проф. д-р Чау Ван Минх отбеляза, че академията е заинтересована от научен обмен с българските си колеги и обучение на кадри. Той посочи, че с БАН, по чиято покана се осъществява тази визита, ще имат в рамките на тази година още една среща, на която ще бъдат обсъдени конкретните области и сфери на сътрудничество. Проф. д-р Чау Ван Минх заяви, че Виетнамската академия на науките проявява интерес към трансфер на технологии, особено в областта на фармацията.


Председателят на парламента Михаил Миков отбеляза, че България има добре развита фармацевтична промишленост, нейните продукти отговарят на световните стандарти и са конкурентни с високо качество и добра цена.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини