Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Мотиви от български носии и килими, колоритни цветя и сгради представя изложбата-живопис на Петя Илиева в Народното събрание
18/06/2014

Мотиви от български носии и килими, колоритни цветя и сгради оживяват в живописните платна на Петя Илиева, които представя изложба в Народното събрание. Експозицията, в която са включени 55 платна на младата художничка, беше открита от председателя на Народното събрание Михаил Миков на 18 юни 2014 г. в Клуба на народния представител.

Председателят на парламента отбеляза, че изкуството на Петя Илиева ни пренася в различни кътчета на България и носи усещане за море, цветя, за характерните багри от нашето минало. Той покани всички народни представители и гости на Народното събрание да разгледат платната, които са цветен празник в иначе скучноватата работа на парламента. Изкуството на Петя Илиева е представяно в галерии в Париж, Виена, Лондон, Брюксел и Киев и се радвам, че Народното събрание също може да бъде домакин на нейна експозиция, добави Михаил Миков.

Иска ми се да пренеса светлина, радост и цвят в напрегнатото ежедневие на Народното събрание, посочи Петя Илиева. Тя уточни, че в изложбата са включени основно темперни картини, които носят настроение и представят колоритни багри.

Художничката Петя Илиева има повече от 10 самостоятелни изложби в България, а нейни картини са участвали в над 50 национални и международни експозиции на пет континента. Тя е сред творците, участвали в представителна изложба на българското изкуство във Венецуела, в Международната изложба в централата на ЮНЕСКО в Париж и в Международната изложба на Съвета на Европа в Страсбург.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини