Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов връчи удостоверенията на участниците в „Стажантската програма за законодателни проучвания в Народното събрание”
24/09/2012

Заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов връчи удостоверенията на участниците в „Стажантската програма за законодателни проучвания в Народното събрание”. Сертификати за успешно завършен стаж получиха 22-ма студенти от специалностите право, международни отношения, политология и публична администрация. Младежите участваха в изготвянето на законодателни проучвания в областта на здравеопазването, образованието, социалната политика, електронното гласуване, закрилата на детето и др.

Вие давате съществен принос за европейското лице на България и ви уверявам, че народните представители са оценили по достойнство вашия труд, подчерта Анастас Анастасов. Той допълни, че за младите хора е важно да се възползват по най-добрия начин от предоставения им шанс да бъдат част от законодателния процес в българския парламент, за да доразвият качествата си. Това, което правите, ви дава възможност да надграждате и се надявам, че все повече хора като вас ще трупат знания и опит в Народното събрание, каза Анастас Анастасов.

Студентската програма за законодателни проучвания в Народното събрание е основана през 1999 г. с активното съдействие на Американската агенция за международно развитие. От месец февруари 2006 г. тя официално е включена в административната структура на Народното събрание на Република България.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини