Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Започна Деветата сесия на 41-то Народно събрание
25/04/2012

Започна Деветата сесия на 41-то Народно събрание. Пленарното заседание започна с декларации на парламентарните групи за приоритети им през новата сесия. Парламентът прекрати предсрочно мандата на заместник-председателя на Комисията за финансов надзор, ръководещ управлението "Надзор на инвестиционната дейност", Димана Ранкова, която подаде оставка на 20 април.

Депутатите започнаха обсъждането на второ четене на проекта за Закон за отнемане на незаконно придобито имущество. Гласувано беше законът да е за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

В програмата на парламента за седмицата е обсъждане на първо четене и два проекта за промени в Наказателния кодекс. Ратифицирането на споразумението между България и "Набуко Газ Пайплайн Интернешънъл" ГМБХ и "Набуко Газ Пайплайн България" ЕООД във връзка с тръбопроводната система "Набуко", също е точка в дневния ред.

Програмата предвижда второто четене на допълнения в Закона за горите, както и първото четене на промени в Закона за автомобилните превози, внесени от Министерския съвет. Народното събрание ще трябва да се запознае и с доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2011 година. Първо четене на изменения в Закона за стоковите борси и тържищата също е предвидено да се състои през тази седмица.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини