Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на парламента Цецка Цачева откри новия пресклуб в Народното събрание
23/11/2010

Председателят на парламента Цецка Цачева откри новия пресклуб в Народното събрание

23 ноември 2010 г.

Председателят на парламента Цецка Цачева откри на 23 ноември 2010 г. новия пресклуб в Народното събрание.

Цецка Цачева отбеляза, че с пресклуба се разширяват възможностите и условията за работа на парламентарните журналисти. В него те ще могат да следят пленарните заседания, да провеждат интервюта с народни представители, ще имат достъп до интернет, до законопроекти и материали, свързани с дейността на институцията. Според председателя на парламента в условията на прозрачност и открито управление има нужда от нови територии на парламентарна публичност, където да се осъществява пълноценно взаимодействие между представителите на медиите и депутатите.

Пресклубът ще бъде домакин на събития и публични прояви. В него са подредени снимки от парламентарната дейност в зората на демокрацията, както и от работата на 41-то Народно събрание.

При откриването на новото място за работа на журналистите председателят на парламента Цецка Цачева връчи почетен плакет „130 години  Народно събрание” на доайена на парламентарните журналисти Христо Цеков в знак на признателност за дългогодишната му работа в Народното събрание и по повод 80-та му годишнина. Тя му пожела дълголетие и нови творчески успехи.

При приемането на отличието Христо Цеков посочи, че е имал щастието  една четвърт от тези 80 години да бъде парламентарен журналист. Животът в парламента наистина е океан за творческа работа, каза той.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини