Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Два милиона лева, спестени от парламента, ще бъдат предоставени на СУ "Св. Климент Охридски"
12/11/2010

Два милиона лева, спестени от парламента, ще бъдат предоставени на СУ "Св. Климент Охридски"

12 ноември 2010 г.

Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще получи 2 милиона лева, спестени от бюджета на Народното събрание за 2010 г. Това съобщи пред журналисти председателят на парламента Цецка Цачева след среща с министър-председателя Бойко Борисов, министъра на финансите Симеон Дянков и ректора на университета проф. Иван Илчев. Според прогнозни отчети към края на октомври от бюджета на Народното събрание са направени икономии на гориво за автопарка на парламента, от командировки на депутати и от капиталови разходи.

Министър-председателят отбеляза, че целевото прехвърляне на средствата ще бъде одобрено на следващото заседание на  правителството.

От своя страна проф. Иван Илчев посочи, че с пренасочването на тези средства се подкрепя качественото образование и наука, а СУ "Св. Климент Охридски" е символ на качествено образование.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини