Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание се срещна с министъра на вътрешните работи на Германия Ото Шили
30/09/2003
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ СЕ СРЕЩНА С МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ГЕРМАНИЯ ОТО ШИЛИБългария е напреднала много по пътя към ЕС, а за напредъка е допринесла и добрата работа на МВР и министър Георги Петканов, заяви на срещата германският министър на вътрешните работи Ото Шили. Министър Шили информира, че е получил уверение, че в МВР се готвят реформи и преструктуриране. Надявам се по този начин да се отстранят елементите, които не отговарят на изискванията на Европейския съюз, особено по отношение на криминалната полиция и следствието, подчерта германският вътрешен министър. Много е важно законите не само да се приемат, но и да се прилагат на практика, особено с оглед на оценката, която ще направи Европейската комисия, добави Шили.

Проф. Огнян Герджиков информира госта за приетите от парламента промени в Конституцията, свързани със съдебната власт. Той допълни, че те ще бъдат отправна точка за нови реформи в съдебната система. На основата на конституционните промени ще приемем и изменения в други закони, които засягат съдебната власт, а в същата насока са и усилията на министър Петканов, свързани с реформи в полицията и следствието, заяви председателят на Народното събрание. Той изрази задоволство от изключително добрите отношения между България и Германия във всички области, включително и в сферата на вътрешните работи.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини