Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Италианска парламентарна делегация е на двудневно посещение в България
23/09/2003
ИТАЛИАНСКА ПАРЛАМЕНТАРНА ДЕЛЕГАЦИЯ Е НА ДВУДНЕВНО ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯИталианска парламентарна делегация, водена от председателя на италианския Сенат Марчело Пера, пристигна днес на двудневно официално посещение в България. Италианският гост се срещна с председателя на Народното събрание проф. Огнян Герджиков и с председателите на парламентарните комисии по външна политика и европейска интеграция.
Изграждането на коридор номер 8 е от взаимен интерес не само за България и Италия, но и за страните от целия регион, заяви на срещата председателят на италианския Сенат. Марчело Пера увери проф. Герджиков, че изграждането на коридор номер 8 е приоритет и на италианската страна и че ще се търсят възможности за неговото бързо и ефикасно реализиране.
Според проф. Герджиков отношенията между България и Италия са на отлично равнище не само в политическата, но и в икономическата, образователната и културната област. Той изрази благодарност за подкрепата на Италия по пътя на реализирането на българските приоритети - членството в НАТО и в Европейския съюз. Огнян Герджиков припомни, че Италия е ратифицирала протокола за присъединяването на България към НАТО и че по време на италианското председателство на ЕС България има амбицията да затвори максимален брой преговорни глави, за да постигне основната цел, а именно - към май 2004 г. всички глави да бъдат затворени и от началото на 2007 г. страната да стане пълноправен член на Европейския съюз.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини