Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
На парламентарен контрол беше посветено заседанието на Народното събрание на 22 януари 2010 г.
22/01/2010

На парламентарен контрол беше посветено заседанието на Народното събрание на 22 януари 2010 г.

22 януари 2010 г.

На парламентарен контрол беше посветено заседанието на Народното събрание на 22 януари 2010 г. Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов отговори на въпрос на народния представител Борислав Стоянов относно отказа на Министерството на образованието, младежта и науката да изпълни задълженията си по Закона за висшето образование във връзка с плагиатство на ректора на Стопанска академия – Свищов и на въпрос на народния представител Станислав Станилов относно неспособността на администрацията на Министерството на образованието, младежта и науката да контролира спазването на законовия ред в българските висши училища.

Министърът на здравеопазването Божидар Нанев отговори на питане на народния представител Нигяр Джафер относно политиката на Министерството на здравеопазването за ограничаване на онкологичните заболявания и готовността за стартиране на Национална скринингова програма и на въпрос на народния представител Антон Кутев относно посещение на министъра на здравеопазването, заместник-председателя на Народното събрание и директора на Изпълнителна агенция по трансплантация в САЩ на разноски на заинтересовани организации.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов отговори на въпроси на народния представител Пенко Атанасов относно забавяне на директните плащания за земеделските производители и относно приключването на програмата САПАРД, на въпрос на народните представител Пенко Атанасов и Спас Панчев относно размера на директните плащания за площ и броя на земеделските производители, които ще ги получат и на въпрос на народния представител Янаки Стоилов относно неизплатени средства на земеделски производители – животновъди от област Монтана.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков отговори на въпрос на народния представител Ивайло Тошев относно появилите се информации и съобщения за извършен и приключил одит на "Летище София" ЕАД и констатирани при проверката нарушения.

Министърът без портфейл Божидар Димитров отговори на въпрос на народния представител Станислав Станилов относно нуждата от спешно помагане на колежа за български народни танци и инструменти в с. Твърдица, Република Молдова.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков отговори на питане на народния представител Кирил Гумнеров относно мерките за защита от страна на държавата на българските производители и търговци от агресивната ценова политика на големите търговски вериги в страната, на въпроси на народния представител Иван Николаев Иванов относно строителството на мокри комини на блокове 7 и 8 в ТЕЦ "Марица изток 2" ЕАД и относно процедурите и провеждането на обществени поръчки в ТЕЦ "Марица изток 2" ЕАД, както и на въпрос на народния представител Корнелия Нинова относно Енергийната стратегия на България.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини