Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Декларация на Четиридесетото Народно събрание по повод побоя, нанесен на българския журналист Огнян Стефанов
25/09/2008

Д Е К Л А Р А Ц И Я

на Четиридесетото Народно събрание по повод побоя, нанесен на българския журналист Огнян Стефанов

25 септември 2008 г.

На 22 септември в София бе зверски пребит журналистът Огнян Стефанов, който е осакатен и с опасност за живота. Във връзка с наглия акт на насилие и жестокост,

Народното събрание на Република България:

1. Гневно осъжда както този брутален побой над български журналист, така и всички посегателства върху свободата на словото, независимо от формата им.

2. Заявява политическата си воля чрез властта, дадена му от народа, за твърд отпор на опитите да се разрушават устоите на демокрацията и правовата държава.

3. Категорично настоява Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция за национална сигурност да предприемат незабавни мерки за максимално бързо разкриване на подбудите и извършителите на побоя и в седемдневен срок да информират Народното събрание на Република България за извършените действия.

4. Изразява пълната си солидарност с журналистическата колегия и призовава цялата българска журналистика, и всички български граждани заедно, да се противопоставим на опитите да се ограничава с каквито и да било средства свободата на словото в нашата страна.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини