Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът обсъди проект на декларация, в която осъжда побоя над журналиста Огнян Стефанов и иска спешни мерки от МВР и ДАНС
24/09/2008

Парламентът обсъди проект на декларация, в която осъжда побоя над журналиста Огнян Стефанов и иска спешни мерки от МВР и ДАНС

24 септември 2008 г.

Народното събрание обсъди на заседанието си на 24 септември 2008 г. проект на декларация, в която гневно осъжда както бруталния побой над журналиста Огнян Стефанов, така и всички посегателства върху свободата на словото, независимо от формата им. Парламентът заявява политическата си воля за твърд отпор на опитите да се разрушават устоите на демокрацията и правовата държава.

Депутатите настояват МВР и ДАНС да предприемат незабавни мерки за бързо разкриване на подбудителите и извършителите на побоя и в седемдневен срок да информират парламента за извършените действия.
Народните представители изразяват пълна солидарност с журналистическата колегия и призовават цялата българска журналистика и всички български граждани заедно да се противопоставят на опитите да се ограничава с каквото и да било средство свободата на словото.

Декларацията ще бъде гласувана на 25 септември 2008 г.

Парламентът изслуша на заседанието си министъра на вътрешните работи Михаил Миков във връзка с побоя над журналиста Огнян Стефанов. Той информира народните представители, че до момента са извършени много оперативно-издирвателни действия, разпитани са лица, които могат да дадат данни за престъплението. Михаил Миков изрази подкрепа за съгласувания текст на декларация на Народното събрание и подчерта, че приема в 7-дневен срок да докладва пред парламента информация за хода на разследването по случая със Стефанов.

Народното събрание обсъди на първо четене промени в Закона за устройство на държавния бюджет и на второ четене промени в Закона за движението по пътищата.

Парламентът обсъди на първо четене законопроект за ратифициране на Споразумението за привилегиите и имунитетите на Международния трибунал по морско право и започна обсъждането на първо четене на два законопроекта за създаване на т. нар. Сребърен фонд разглеждат депутатите на първо четене.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини