Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински прие в Народното събрание швейцарска делегация, водена от председателя на Правителствения съвет на Кантон Берн Ханс Юрг Кезер
23/09/2008

Георги Пирински прие в Народното събрание швейцарска делегация, водена от председателя на Правителствения съвет на Кантон Берн Ханс Юрг Кезер

23 септември 2008 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 23 септември 2008 г. с швейцарска делегация, водена от председателя на Правителствения съвет на Кантон Берн и министър по въпросите на вътрешните работи, гражданска защита и военно дело Ханс Юрг Кезер.

В срещата от българска страна участваха председателат на Комисията по правни въпроси Янаки Стоилов, председателят на Комисията по гражданско общество и медии Иво Атанасов, народните представители Донка Михайлова и Нено Димов, както и представители на Сдружението „Болкан Асист”, по чиято покана са в България швейцарските гости.

Сред основните теми на срещата бяха защитата на гражданите при бедствия и аварии, проблемите на общините и законопроектът за пряко участие на гражданите в управлението, приет от парламента на първо четене.

Председателят на парламента подчерта, че този кръг въпроси е сред приоритетите в работата на 40-то Народно събрание. Той допълни, че в момента въпросите, свързани с общините – особено в сферата на публичните услуги и изграждането на инфраструктурата, както и защитата на гражданите при бедствия и аварии, са предмет на активна и широка обществена дискусия. Той изрази надежда за ползотворно сътрудничеството между България и Кантона Берн като част от общия процес на развитие на двустранните отношения между страната ни и Швейцария.

Председателите на комисиите по правните въпроси и по гражданско общество и медии запознаха швейцарските гости със законопроекта за пряко участие на гражданите в управлението.

Председателят на Правителствения съвет на Кантон Берн сподели с българските си колеги опита на Швейцария в областта на провеждането на референдуми и изрази готовност за активна подкрепа и споделяне на опит от тяхна страна.

Гостът изрази и задоволството си от активното сътрудничество между швейцарския кантон и Сдружението „Болкан Асист”.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини