Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Президентът Георги Първанов, председателят на Народното събрание Георги Пирински и премиерът Сергей Станишев обсъдиха актуални въпроси от политическия календар на страната
02/09/2008

Президентът Георги Първанов, председателят на Народното събрание Георги Пирински и премиерът Сергей Станишев  обсъдиха актуални въпроси от политическия календар на страната

2 септември 2008 г.

Президентът Георги Първанов, председателят на Народното събрание Георги Пирински и премиерът Сергей Станишев  проведоха днес следобед среща, на която обсъдиха широк кръг въпроси от актуалния дневен ред на страната.

По време на продължилия два часа разговор бяха разгледани взетите от правителството и компетентните органи мерки по последния доклад на Европейската комисия и тяхната ефективност.

Коментирана бе социално-икономическата среда и решенията, които  предстои да бъдат взети в тази сфера в контекста на подготовката на бюджета за следващата година и политиката по използване на излишъка за 2008 година.

Обсъдени бяха състоянието на някои приоритетни законопроекти, свързани с реформирането на политическия модел и своевременното приемане на законите в изборното законодателство.

Разменени бяха мнения по приключилото вчера в Брюксел извънредно заседание на Европейския съвет.

Президентът на Републиката, председателят на Народното събрание и министър-председателят решиха съвместно да участват в тържествата на 6 септември в Пловдив и на 22 септември във Велико Търново по повод честването на Деня на Съединението и на 100-годишнината от обявяването на независимостта на България.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини