Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Коледни подаръци получиха деца от домове за сираци и от социално слаби семейства в благотворителна акция под патронажа на Георги Пирински
20/12/2007

Коледни подаръци получиха деца от домове за сираци и от социално слаби семейства в благотворителна акция под патронажа на Георги Пирински

20 декември 2007 г.

1500 коледни пакета получиха на 17 и 18 декември 2007 г.  деца от домове за сираци и от социалнослаби семейства в Пазарджишка област. Благотворителната акция е под патронажа на председателя на Народното събрание Георги Пирински и се реализира със съдействието на фондация ADRA.

Коледните подаръци са подготвени с пожелания за щастливо детство от деца от Германия по линия на международния проект на фондацията „Деца подпомагат деца”.

Подаръци получиха възпитаниците на домовете за отглеждане на деца, лишени от родителски грижи в Панагюрище, Лесичово, Брацигово, Велиград и оздравителното училище в Ракитово. Коледни изненади имаше и за деца от социално слаби и многодетни семейства от всички общини на Пазарджишка област.

Децата зарадваха дарителите със свои изпълнения, рисунки, ръчно изработени сурвачки и кукли. За благотворителната проява фондация ADRA подготвя филм, който ще видят малките участници в акцията от Германия.

На 17 декември 2007 г. Народното събрание и ADRA със съдействието на община Брацигово организираха в града Коледно тържество за 250 малчугана от домовете „Ана Гиздова” и „Тодор Каблешков” и от социално слаби и многодетни семейства. Децата бяха активни участници в спектакъл с Дядо Коледа заедно с актьорите от софийския „Жар театър”. Тържеството продължи с много конкурси, викторини и награди.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини