Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински изпрати съболезнователни писма до генералния секретар на ООН и до председателя на алжирския парламент
13/12/2007

Георги Пирински изпрати съболезнователни писма до генералния секретар на ООН и до председателя на алжирския парламент

13 декември 2007 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати на 13 декември 2007 г. съболезнователни писма до генералния секретар на Организацията на обединените нации Бан Ки-мун и до председателя на Националното събрание на парламента на Алжирска народна демократична република Абделазиз Зиари по повод бомбените атентати в алжирската столица.
 

“Покрусен съм от вестта за бомбените атентати в алжирската столица, отнели живота на десетки невинни хора. Потресаващо е, че сред жертвите са ученици, студенти и членове на персонала на Организацията на обединените нации. Моля, приемете моите и на депутатите от 40-то Народно събрание на България най-искрени съболезнования и съчувствие към скръбта на семействата и близките на загиналите”, се казва в съболезнователния адрес до председателя на Националното събрание на парламента на Алжир.

“Категорично осъждаме кървавите терористични актове, за които няма и не може да има никакво оправдание. Още по-шокиращ е фактът, че е извършено недопустимо посегателство срещу най-авторитетната международна институция, призвана да отстоява  универсалните ценности, залегнали в нейния устав – международния мир и сигурност, правата и свободите на хората», пише Георги Пирински в писмото до генералния секретар на Организацията на обединените нации Бан Ки-мун.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини