Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът прие Закона за Държавна агенция "Национална сигурност", който влиза в сила от 1 януари 2008 г.
11/12/2007

Парламентът прие Закона за Държавна агенция "Национална сигурност", който влиза в сила от 1 януари 2008 г.

11 декември 2007 г.

Народното събрание прие на заседанието си на 11 декември 2007 г. на второ четене Закона за Държавна агенция "Национална сигурност", който ще влезе в сила от 1 януари 2008 г. В едномесечен срок от влизането на закона в сила Министерският съвет трябва да приеме правилник за прилагането му.

Народните представители гласуваха на второ четене промени в Закона за задължителните запаси от нефт и нефтопродукти, с които се въвеждат разпоредбите на две европейски директиви – относно мерките за намаляване на последиците от затрудненията при доставката на суров нефт и нефтопродукти, и относно задължението на държавите членки да поддържат минимални запаси от суров петрол и/или петролни продукти.

Проектобюджетът на община ще се съставя без преотстъпени държавни данъци, предвиждат приетите на второ четене промени в Закона за общинските бюджети.

От 1 януари 2008 г. се отменя акцизът за кафето, екстрактите от кафе и прахообразните смеси, съдържащи кафе. Това реши парламентът, който прие на второ четене текстове от промените в Закона за акцизите и данъчните складове.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини