Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Георги Пирински със заместник-председателя на парламента на Литва Андриус Кубилис
07/12/2007

Среща на Георги Пирински със заместник-председателя на парламента на Литва Андриус Кубилис

7 декември 2007 г.

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 7 декември 2007 г. със заместник-председателя на парламента на Литва и председател на Комисията по европейски въпроси Андриус Кубилис. Гостът е на посещение у нас по покана на Комисията по европейските въпроси на българския парламент.

Посещението се осъществява след визитата у нас през месец октомври т. г. на парламентарна делегация, водена от председателя на Сейма на Литва Викторас Мунтианас, което е красноречив израз на стремежа на двете страни да задълбочават сътрудничеството си. Между комисиите по европейски въпроси на двата парламента вече са изградени постоянни  контакти, които следва да се разширяват и развиват в посока на полезен обмен на мнения и обсъждане на проектозаконодателството на Европейския съюз, бе изтъкнато по време на разговора.

Председателят на българския парламент и Андриус Кубилис бяха единодушни, че членството в Европейския съюз значително увеличава възможностите на двете страни да реализират своите стратегически приоритети. България и Литва са обединени от общ стремеж за активизиране на връзките между Балтийския и Черноморския региони. Председателят на Народното събрание Георги Пирински изтъкна, че сътрудничеството между двата региона съдържа ценен потенциал за ползотворно партньорство с институциите на ЕС. Той открои като приоритетни сферите на енергетиката, транспорта и инфраструктурата. Изтъкната бе ключовата роля на парламентите на страните, които могат да имат осезаем принос за развитието на всички тези процеси.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини